Back to the Vavoom Forum Archives


Forum

[Not a bug] Vavoom 1.12 for windows slowdown?

Mon, 08 Apr 2002 23:53:38

Dark_Mage

How come this version runs choppy?<br>Would it be better to download the DOS version?<br>And I tried using the video card settings to improve it but it did nothing let alone not change fix the pixels I saw everywhere.....?<br>Is there some setting I have to do to make this NOT run choppy, or do I need the DOS version instead?
Tue, 09 Apr 2002 01:55:24

Janis Legzdinsh

There's some optimization needed and this is not a trivial task. As of DOS version software renderer may be faster here. Also in options menu set "Span drawing" to "subdivision 16".
Tue, 09 Apr 2002 02:31:10

Dark_Mage

Great, thnkx for the help man. I will try the DOS version and that renderer thinga-ma-jigger- LOL  ;D<br>P.S. Will 1 bot in the game make it choppy if I play by IP with a friend of mine?
Tue, 09 Apr 2002 02:51:33

Janis Legzdinsh

P.S. Will 1 bot in the game make it choppy if I play by IP with a friend of mine?
<br><br>Only the server will have any effect.
Tue, 09 Apr 2002 03:32:28

Dark_Mage

[quote author=Janis Legzdinsh link=board=news;num=1018277619;start=0#3 date=04/08/02 at 19:51:33]<br><br>Only the server will have any effect.<br><br>You mean. If I put 1 bot and 1 firend by IP connection.. I (the host/server) would get the slowdown or what exactly did you mean? *choppy-ness <!-- s:D --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif" alt=":D" title="Very Happy" /><!-- s:D -->?<br>
Wed, 10 Apr 2002 01:21:46

Janis Legzdinsh

Yes, player who is hosting a game (a server) will have slowdown. Other players (i.e. clients) that joins this game will have no slowdowns because of the bots.
Wed, 10 Apr 2002 23:14:59

Dark_Mage

[quote author=Janis Legzdinsh link=board=news;num=1018277619;start=0#1 date=04/08/02 at 18:55:24]There's some optimization needed and this is not a trivial task. As of DOS version software renderer may be faster here. Also in options menu set "Span drawing" to "subdivision 16".<br><br><br>OK, I tried the DOS version hoping it would run better but to my dismay, it was worse....???.. Even with those options checked.<br>SO i ran the WIndows version with those options checked and it ran a biiiiiit better then last time. So I have concluded I can only run it in 340x200 mode. or whatever the lowest setting is. but anyways. It runs ok now. The graphics are just a wee bit better then the normal Hexen/pixelated engine. BUt it was fine and playable. But I played with one Fighter bot and I found he waisted my Mage with the friggin Hammer <!-- s:( --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_sad.gif" alt=":(" title="Sad" /><!-- s:( --><br>Damn bots run backwards too much chucking hammers and popping out of corners just to POP me one   <!-- s:P --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_razz.gif" alt=":P" title="Razz" /><!-- s:P --><br>Arrgg.. I sure showed him once I got my Bloodscourge  ;D<br>P.S. Would turning all the lighting effects to "OFF" in video settings make it run smoother?
Thu, 11 Apr 2002 01:36:35

Janis Legzdinsh

OK, I tried the DOS version hoping it would run better but to my dismay, it was worse....???.. Even with those options checked.
<br>Must likely it's because fo the sound, because Windows can use hardware acceleration.<br><br>
Damn bots run backwards too much chucking hammers and popping out of corners just to POP me one   <!-- s:P --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_razz.gif" alt=":P" title="Razz" /><!-- s:P --><br>Arrgg.. I sure showed him once I got my Bloodscourge  ;D
<br>Yeah, SkullTag bots ain't too intelligent.<br><br>
P.S. Would turning all the lighting effects to "OFF" in video settings make it run smoother?
<br>Sure.<br>

Back to the Vavoom Forum Archives