Back to the Vavoom Forum Archives


Forum

[Fixed] [1.21.2] Strife: failed to load map 02 back from 01

Fri, 18 Aug 2006 18:37:17

Crimson Wizard

I entered map 01 (sanctuary) from map 02 (town) and immediately exited back to map 02. Game crashed:
Dev: Spawning server map01
Dev: Server spawned
Log: <-- server to client keepalive
Log: ---------------------------------------
Log: sanctuary
Log: 
Dev: Client level loaded
Log: Can't find models/items/stimpack.md2
Log: Can't find models/items/medkit.md2
Log: Can't find models/items/surgkit.md2
Log: Can't find models/items/surgkit2.md2
Dev: 45 subdivides
Dev: 129 seg subdivides
Dev: 25k light mem
Dev: Spawning server map02
- VLevel::Serialise
- UnarchiveThinkers
- SV_LoadMap
- SV_MapTeleport
- ServerFrame
- Host_Frame
Dev: Sending clc_disconnect


ERROR: Segmentation Violation
Happens every time I go from map 01 to map 02 (both exits). Going from map 03 (front base) or 11 (borderlands) (used noclip to reach these) to map 02 does not cause this bug. Looks like map 01 changes something on map 02 and causes an error.
Fri, 18 Aug 2006 23:06:52

Firebrand

Hexen had the same problem a few SVN revisions ago. <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->
Sat, 19 Aug 2006 10:29:00

Janis Legzdinsh

There was such a bug in 1.21 that was fixed in 1.21.1. Current version works fine for me.
Sat, 19 Aug 2006 11:28:39

Crimson Wizard

Hmm... possibly I missed copying something, basev folder maybe. I downloaded 1.21.2 once again to be sure and now all is fine.
Sat, 19 Aug 2006 16:29:58

Firebrand

Really? OK then, I'll recompile my files then <!-- s;) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";)" title="Wink" /><!-- s;) -->.
Sat, 19 Aug 2006 20:15:59

Crimson Wizard

Damn, no, it's still active! Seems I manage to pass thru it once by a luck. <!-- s:? --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_confused.gif" alt=":?" title="Confused" /><!-- s:? --> And now map 02 crashes from ANY level. <!-- s:( --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_sad.gif" alt=":(" title="Sad" /><!-- s:( -->
Sun, 27 Aug 2006 09:04:17

wpnw

I'm experiencing the same problem. All three exits, transitioning from 02 to 01 crash the game. Running 1.21.2
Mon, 28 Aug 2006 10:22:57

Crimson Wizard

That's interesting, seems it happens randomly. I managed to pass thru the bug once again going from map 03 to 02. Tried 5 or 6 times and failed, then suddenly all went ok.
Mon, 28 Aug 2006 17:31:25

Firebrand

Janis should know what's the problem with this better than me, I don't have any clues here.
Wed, 30 Aug 2006 03:11:37

xstriferz

Hmm, thats exactly the same problem I am having with strife here. It exits to windows inmediately without warning, and gives the clc_disconnect error message.
Wed, 30 Aug 2006 12:08:06

Crimson Wizard

[quote="xstriferz":gaidzipj]Hmm, thats exactly the same problem I am having with strife here. It exits to windows inmediately without warning, and gives the clc_disconnect error message. It is not an error. It is simply a message, telling that game is finished. Error occures in the function at the top of Call Stack list:
- VLevel::Serialise 
- UnarchiveThinkers 
- SV_LoadMap 
- SV_MapTeleport 
- ServerFrame 
- Host_Frame 
In this case it is VLevel::Serialize function.
Wed, 30 Aug 2006 15:20:29

xstriferz

But you said it crashes. Here it doesnt go back to the previous level, it just crashes.
Wed, 30 Aug 2006 16:28:58

xstriferz

I have noticed that the game exits abruptly when changing from one level to the other. Sorry, I am used to games like doom/heretic/quake were one level is loaded at one time and you finish it before the next level loads. In Strife all levels are loaded are startup and you change from one to another. When switching from one level to the other, as signalled by the change in the game music, the program exits.
Wed, 30 Aug 2006 17:16:21

Crimson Wizard

Yes, it happens. That's what I said. But for some reason I managed to pass thru this bug by luck, maybe after 5 or 6 attempts.
Wed, 30 Aug 2006 20:20:35

xstriferz

So, are the developers of vavoom aware of this bug?
Thu, 31 Aug 2006 06:13:40

Crimson Wizard

Probably, since it is described here, on forum, in the "bug reports" topic. But there's always a time needed to find and fix the bug, plus there are usually many things need to be done, so, I think, next release would be made in month or so (if not longer time period).
Thu, 31 Aug 2006 15:25:02

xstriferz

damn, one month or more.
Thu, 31 Aug 2006 16:39:45

Crimson Wizard

<!-- s:D --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif" alt=":D" title="Very Happy" /><!-- s:D --> well, I may be mistaken, ofcourse.
Sat, 02 Sep 2006 19:11:41

xstriferz

I've been trying different combinations with the vavoom launcher, and I found that the game didnt crash when using opengl and disabling ipx and lan settings. The game didnt crash when going to already visited maps. At least not at first time. The game did crash, when going to the already visited map the second time. And I've noticed that on opengl the decals appear as big ugly circles. Someone else noticed this?
Sun, 03 Sep 2006 10:27:53

Crimson Wizard

No, I didn't tried other modes than software renderer. I think that this issue may be tested by creating two simple maps connected with each other, with triggers that change something on opposite map.
Wed, 18 Oct 2006 12:33:21

FIVE-one

same problem : crashing when coming back to Town from Sanctuary. Yer not alone guys !
Wed, 18 Oct 2006 14:01:57

Crimson Wizard

Try several times, maybe you'll pass eventually. I did. <!-- s:| --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_neutral.gif" alt=":|" title="Neutral" /><!-- s:| -->
Wed, 18 Oct 2006 14:42:08

Firebrand

Yes, this is still happening in the latest version of the SVN source <!-- s:( --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_sad.gif" alt=":(" title="Sad" /><!-- s:( -->.
Wed, 18 Oct 2006 15:57:23

FIVE-one

yup the best solution is to save beofre quitting a level but the game worth ! Strife rocks and it rocks more and more with vavoom ! :p
Wed, 13 Jun 2007 13:25:25

FIVE-one

this bug seems to have been isued. nonetheless another bug has appeared, concerning the power tap destruction in the first missions.
Wed, 13 Jun 2007 15:32:28

Firebrand

The power tap problem is solved in the latest SVN revision too <!-- s:) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif" alt=":)" title="Smile" /><!-- s:) -->.
Thu, 14 Jun 2007 18:19:25

Janis Legzdinsh

So I can mark this as fixed.

Back to the Vavoom Forum Archives