Back to the Vavoom Forum Archives


Forum

NOT-A-BUG-[1.21.1] Linux - Crash with OPEGL+3DFX

Tue, 01 Aug 2006 18:10:42

scen

Vavoom 1.21.1 crash on my Gentoo Linux x86 system, using opengl version (-opengl param). Other useful information: [list:pedcd0gv] [*:pedcd0gv]Xorg 7.0 installed[/*:m:pedcd0gv] [*:pedcd0gv]using tdfx driver from Xorg, ver. 1.1.1.3[/*:m:pedcd0gv] [*:pedcd0gv]Videocard is a 3DFX Voodoo3 2000 AGP with 16Mb RAM.[/*:m:pedcd0gv][/list:u:pedcd0gv] Here's the backtrace:
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread -1215076688 (LWP 11170)]
*__GI___libc_free (mem=0x8009) at malloc.c:3386
3386    malloc.c: No such file or directory.
        in malloc.c

(gdb) bt
#0  *__GI___libc_free (mem=0x8009) at malloc.c:3386
#1  0xb6aad70d in _mesa_free (ptr=0x8001) at imports.c:109
#2  0xb6aad7e0 in _mesa_align_free (ptr=0x8001) at imports.c:193
#3  0xb6acee0d in _mesa_free_texmemory (m=0x8001) at teximage.c:71
#4  0xb6acf390 in _mesa_free_texture_image_data (ctx=0x849ac28, texImage=0x8da2348) at teximage.c:611
#5  0xb6ad1cfd in _mesa_TexImage2D (target=3553, level=0, internalFormat=4, width=128, height=128, border=0, format=6408,
    type=5121, pixels=0x8001) at teximage.c:2172
#6  0x08160333 in VOpenGLDrawer::WorldDrawing (this=0xb6c9c020) at gl_poly.cpp:524
#7  0x080b6d71 in R_RenderWorld () at r_bsp.cpp:417
#8  0x080bd22d in R_RenderPlayerView () at r_main.cpp:620
#9  0x080f5de3 in SCR_Update () at screen.cpp:494
#10 0x08091dae in Host_Frame () at host.cpp:353
#11 0x08158789 in main (argc=32769, argv=0x8001) at sys_sdl.cpp:685
#12 0xb7ac6f14 in __libc_start_main (main=0x8158690 <main>, argc=6, ubp_av=0xbfe25c84, init=0x8187e90 <__libc_csu_init>,
    fini=0, rtld_fini=0xde1, stack_end=0xbfe25c7c) at libc-start.c:212
#13 0x0804ced1 in _start () at start.S:119
I hope it would be useful <!-- s:roll: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif" alt=":roll:" title="Rolling Eyes" /><!-- s:roll: --> I am not a "programming guru" (for now <!-- s:roll: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif" alt=":roll:" title="Rolling Eyes" /><!-- s:roll: --> )... Is it a Vavoom related problem o a videocard driver related issue? <!-- s:?: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_question.gif" alt=":?:" title="Question" /><!-- s:?: -->
Wed, 02 Aug 2006 19:19:44

Janis Legzdinsh

From what I can see, it seams to be a problem in Mesa, not in Vavoom. I have no problems with OpenGL.
Mon, 07 Aug 2006 20:32:28

scen

Yes, it's a MESA+voodoo3 problem <!-- s:( --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_sad.gif" alt=":(" title="Sad" /><!-- s:( --> <!-- s:( --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_sad.gif" alt=":(" title="Sad" /><!-- s:( --> <!-- s:( --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_sad.gif" alt=":(" title="Sad" /><!-- s:( --> <!-- s:( --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_sad.gif" alt=":(" title="Sad" /><!-- s:( --> Close the bug, if you want <!-- s:roll: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif" alt=":roll:" title="Rolling Eyes" /><!-- s:roll: -->

Back to the Vavoom Forum Archives